Kleertjes en cadeautjes

voor kleintjes

In het verleden kon ik aan mijn hobby, handwerken een nuttige invulling geven door het breien en naaien van kleertjes voor onze eigen kinderen. Kinderen worden groot, dus moest ik zoeken naar een andere uitdaging om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Die vond ik in een eigen online winkeltje Eemkiekn.

Inmiddels zijn er heel wat materialen door mijn handen gegaan. Materialen die met wat fantasie en creativiteit zijn omgetoverd tot de meest uiteenlopende baby- en peuterartikelen. Ze variëren van jurkjes, bloesjes, truitjes en broekjes, tot speelkleden, slabbetjes, badcapes, speelballen, cadeautasjes en knuffels. Uit dit alles zijn ook een aantal cadeaupakketjes samen gesteld, waarin ik soms de zelfgemaakte artikelen aan vul met gekochte gewoon omdat die er leuk bij passen.

De handgemaakte spulletjes zijn uniek en in andere winkels niet te koop. Constant ben ik op zoek naar grappige en originele stofjes en materialen, die niet overal te vinden zijn. Leuk is het om te werken met bepaalde thema's. Zo vind je op de site een aantal cadeaupakketjes gebaseerd op de bekende Gouden Boekjes. Mijn credo is: Ik maak wat ik zelf leuk vind en stoor mij niet aan mode of trend. Dat maakt de artikelen tijdloos.

De handgemaakte kleertjes combineer ik soms met gekochte shirtjes, leggings e.d. om een setje te completeren. Ook die zijn wanneer dat staat aangegeven te koop.

Kleertjes en cadeautjes  voor kleintjes
Geïnspireerd door het verleden

Geïnspireerd

door het verleden

De kindertijd gaat snel voorbij. Ik wilde de belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen in het leven van onze kinderen vastleggen. Het zelfde gold voor hun kinderpraat en logica. Het resulteerde in het boekje "Boekemannetje & Co".

Voor het boek "Suze Naanje Ik Waige Die" geboortetradities van luiermand tot wiegelied verdiepte ik mij in de geschiedenis van zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ook gewoonten uit andere culturen komen in dit boek aan bod. Naast enkele familie anekdotes vind je er lieve gedichtjes en zelfmaak-ideetjes geïnspireerd door de geschiedenis. De titel verwijst naar een Gronings wiegenliedje, dat in het boek wordt beschreven, net als tal van Groninger uitdrukkingen en gezegdes die met de kraamtijd van doen hebben.

Voor alle andere aanbiedingen verwijs ik je graag naar de webshop.